

Sestavine
- 4 svinjski zrezki iz stegna
- 2 žlički Vegete
- mleti črni poper Maestro
- 4 žlice ajvarja Podravka
- 8 rezin kulena
- 2 trdo kuhani jajci
- olje
- 250 g šampinjonov
- 250 ml vode
- 1 žlička Gussnela
- 2 žlici kisele smetane
- peteršilj
Priprava:
Zrezke potolčemo, potresemo z Vegeto in poprom, premažemo z ajvarjem in na vsakega položimo dve rezini kulena in dve četrtini kuhanega jajca. Ob straneh jih upognemo, nato jih zavijemo (kot burito), konce pa pritrdimo z zobotrebci. Zrezke na vseh straneh popečemo na olju, jih damo na krožnik in pokrijemo s folijo. V isto ponev dodamo še malo olja, prepražimo narezane gobe, vrnemo meso in zalijemo z vodo. Pokrito dušimo približno 15 minut, dokler se meso ne zmehča. Dodamo žličko Vegete, poper in Gussnel, zmešan s smetano, in malo vode. Kuhamo še 3–5 minut, potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s pirejem, kroketi ali katero koli drugo prilogo.
Nasvet:
Po želji polovico količine vode zamenjamo z belim vinom.




