Vegeta bag
Hrvaška

Hrvaška

Zrezki barona Trenka

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki iz stegna
  • 2 žlički Vegete
  • mleti črni poper Maestro
  • 4 žlice ajvarja Podravka
  • 8 rezin kulena
  • 2 trdo kuhani jajci
  • olje
  • 250 g šampinjonov
  • 250 ml vode
  • 1 žlička Gussnela
  • 2 žlici kisele smetane
  • peteršilj

Priprava:

Zrezke potolčemo, potresemo z Vegeto in poprom, premažemo z ajvarjem in na vsakega položimo dve rezini kulena in dve četrtini kuhanega jajca. Ob straneh jih upognemo, nato jih zavijemo (kot burito), konce pa pritrdimo z zobotrebci. Zrezke na vseh straneh popečemo na olju, jih damo na krožnik in pokrijemo s folijo. V isto ponev dodamo še malo olja, prepražimo narezane gobe, vrnemo meso in zalijemo z vodo. Pokrito dušimo približno 15 minut, dokler se meso ne zmehča. Dodamo žličko Vegete, poper in Gussnel, zmešan s smetano, in malo vode. Kuhamo še 3–5 minut, potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s pirejem, kroketi ali katero koli drugo prilogo.

Nasvet:

Po želji polovico količine vode zamenjamo z belim vinom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve