Vegeta bag

Pravila o uporabi piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je mala besedilna datoteka, ki se shrani na računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete določeno spletno mesto. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni vaša dejanja in nastavitve (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge želene nastavitve, povezane s prikazovanjem) za daljše obdobje, zato jih ni treba znova vnesti vsakič, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate po njegovih različnih straneh.

Z obiskom https://number-one.vegeta.si/ vas bomo prosili za soglasje o uporabi piškotkov, ki niso potrebni za delovanje postaje.

Piškote smo razdelili na:

a) Nujno potrebni piškotki – vedno aktivni
Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni le kot odgovor na vaša dejanja, ki predstavljajo zahtevo za storitve, kot je nastavitev vaših nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira ali opozori na te piškotke, vendar nekateri deli spletne strani takrat ne bodo delovali.

b) Funkcionalni piškotki
Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo izboljšano funkcionalnost in personalizacijo. Lahko jih nastavimo mi ali ponudniki storitev tretjih oseb, katerih storitve smo dodali na naše spletne strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.

c) Analitični
Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani. Pomagajo nam ugotoviti, katere strani so najbolj in katere najmanj priljubljene, in videti, kako se obiskovalci premikajo po spletnem mestu. Vsi podatki, zbrani s temi piškotki, so združeni in zato anonimni. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletne strani, in ne bomo mogli spremljati njihove učinkovitosti.

Pred privolitvijo vas bomo seznanili z nameni piškotkov, ki spadajo v posamezno kategorijo, o imenih in njihovem trajanju pa si lahko preberete v III. poglavju teh pravil.

Upravljavec podatkov, ki se zbirajo na https://number-one.vegeta.si/ je:

Podravka d.d.
Ante Starčevića 32
HR – 48000 Koprivnica
tel.  048/653-077
fax. 048/653-088
mob. 099/6651-783

Na pooblaščenca za varstvo podatkov se lahko obrnete na e-mail naslov: dpo@podravka.hr

Več o uporabi piškotkov preberite spodaj.

Kako uporabljamo piškotke?

https://number-one.vegeta.si/ uporablja piškotke in podobne tehnologije za več namenov, odvisno od konteksta ali izdelka, vključno z:

1)začasnimi piškotki za vnos uporabnika (session-id) in/ali trajnimi piškotki, ki so v nekaterih primerih omejeni na nekaj ur – uporabljamo jih za shranjevanje vaših preferenc in nastavitev na vaši napravi ter za izboljšanje vaše izkušnje. Na primer, shranjevanje vaših osebnih preferenc v piškotke, kar vam omogoča, da vam ni treba znova in znova nastavljati preferenc. Poleg tega, če se odjavite od oglasov na podlagi zanimanja, shranimo vašo izbiro odjave v piškotek na vaši napravi;

2)piškotki za preverjanje avtentičnosti, ki se uporabljajo za storitve avtentifikacije, med trajanjem ogleda strani – uporabljamo jih za preverjanje vaše avtentičnosti. Ta piškotek vam omogoča premikanje od strani do strani, ne da bi se morali znova prijavljati na vsaki spletni strani. Prav tako lahko shranite svoje podatke za prijavo, da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko se vrnete na spletno mesto;

3)varnostnimi piškotki, ki se uporabljajo za odkrivanje zlorab avtentičnosti, s časovno omejitvijo – uporabljamo jih za obdelavo informacij, ki nam omogočajo varnost, ter za ugotavljanje goljufij in zlorab;

4)piškotki multimedijskih vsebin, kot so piškotki za flash player, v času ogleda strani;

5)piškotki za nalaganje v času ogleda strani – uporabljamo jih za zapomnitev podatkov, ki nam jih posredujete. Te podatke shranimo v piškotek, da si jih tako zapomnimo;

6)trajnimi piškotki za prilagajanje uporabniških vmesnikov za čas ogleda strani (ali malo dlje) – uporabljamo jih, da vam omogočimo povratne informacije na spletnem mestu;

7)piškotki tretjih oseb za deljenje socialnih vtičnikov za prijavljene člane družbenih omrežij – nekatera naša spletna mesta vključujejo piškotke družbenih medijev, vključno s tistimi, ki uporabnikom, ki so prijavljeni v družbeno omrežje, omogočajo skupno rabo vsebine prek tega omrežja. To se zgodi na spletnih straneh, ki vam omogočajo prijavo in registracijo prek računov družbenih omrežij in če delite vsebino spletne strani na družbenih omrežjih (npr. prek gumba »všeč mi je«). Poseben vpliv na vašo zasebnost se razlikuje od družbenega omrežja do družbenega omrežja in je odvisen od nastavitev zasebnosti, ki ste jih izbrali na teh omrežjih. Kako upravljati s temi piškotki, lahko izveste na njihovih spletnih straneh. 

Poleg omenjenih piškotkov uporabljamo tudi:

1. piškotke vtičnika družbenih omrežij, namenjenih sledenju;

2. piškotke za razvoj in izboljšanje izdelkov ter storitev (reklamne piškotke tretjih oseb) – piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov o vaši spletni aktivnosti in za prepoznavanje vaših interesov, da vam lahko prikazujemo oglase, ki bi vas lahko najbolj zanimali. Od prejemanja oglasov na podlagi interesov se lahko tudi odjavite, kot je opisano v naših pravilih o zasebnosti. Piškotke uporabljamo tudi za beleženje, na primer, koliko obiskovalcev je kliknilo na oglas in katere oglase ste videli, tako da se vam ne prikazujejo vedno isti. 

3. funkcionalne piškotke (analitične (statistične) piškotke) – uporabljamo piškotke prve in tretje osebe ter druge identifikatorje za zbiranje podatkov o uporabi in delovanju, kot na primer: uporabljamo jih lahko za štetje edinstvenih obiskovalcev nekega spletnega mesta ali storitve ter za razvoj drugih statistik o delovanju naših spletnih mest in izdelkov ali pa, da ugotovimo v namen izboljšav, kako delujejo naši izdelki (na primer uporabljamo piškotke za zbiranje podatkov, ki pomagajo porazdeliti bremena). To omogoča našim spletnim mestom, da delujejo. koji pomažu u raspodjeli opterećenja).To omogućuje da naša web-mjesta mogu funkcionirati.

Podravka ne more v celoti vplivati ​​na obdelavo osebnih podatkov s strani tretje osebe.

Podravka ne uporablja piškotkov za namene, ki niso opisani v naših Pravilih zasebnosti in teh Pravilih.

Poleg tega je pomembno opozoriti, da nekateri videoposnetki na naših straneh uporabljajo piškotek za anonimno zbiranje statističnih podatkov o tem, kako ste prišli na spletno stran in o videoposnetkih, ki ste jih obiskali.

Omogočanje teh piškotkov ni nujno potrebno za spletno stran, vendar vam bo omogočilo boljšo izkušnjo brskanja.

Te piškotke lahko izbrišete ali blokirate, a če to storite, nekatere funkcije te spletne strani morda ne bodo delovale.

Naziv, trajanje in namen piškotkov

Več informacij lahko najdete na naslednji povezavi

Ali uporabljamo druge piškotke?

Nekatere naše strani ali podstrani lahko uporabljajo dodatne in/ali drugačne piškotke od prej navedenih in opisanih. Na primer:

-podjetja, ki jih najamemo za zagotavljanje storitev v našem imenu, kot je analitika spletnih mest, nastavijo piškotke, ko obiščete naše spletne strani,

-podjetja, ki na naših spletnih straneh zagotavljajo vsebino, kot so videoposnetki, novice ali oglasi, nastavijo lastne piškotke. Omenjena podjetja uporabljajo podatke, ki jih obdelujejo, v skladu s svojimi predpisi o varstvu podatkov, kar tem podjetjem omogoča zbiranje in kombiniranje informacij o vaših dejavnostih z več spletnih mest, aplikacij ali spletnih storitev.

Podrobnosti o njih vam bodo na voljo v trenutku, ko se pojavijo, in takrat vas bomo prosili za privolitev, če je niste dali prej, za shranjevanje tudi teh piškotkov.

Seznam ponudnikov storitev, ki lahko namestijo piškotke na našo spletno stran, je v  Prilogi. 

Katere piškotke uporablja Google LLC in z njimi povezana podjetja? 

Podravka uporablja tudi določene Googlove storitve na podlagi katerih prek piškotkov in Google LLC zbira določene osebne podatke (v nadaljevanju: Google).

Ko govorimo o Googlovih storitvah, se pod tem pojmom upoštevajo:

– Googlove aplikacije, spletna mesta in naprave, kot so Iskanje, YouTube in Google Home,
– platforme, kot sta brskalnik Chrome in operacijski sistem Android,
– izdelki, ki so integrirani v aplikacije in spletna mesta tretjih oseb, kot so Ads, Analytics in vgrajeni Googlovi zemljevidi.

Uporaba piškotkov za »Analytics«

Google Analytics je orodje za analizo, ki lastnikom spletnih strani pomaga ugotoviti, kako njihovi obiskovalci uporabljajo možnosti njihovih strani in aplikacij. Lahko uporablja nabor piškotkov za zbiranje informacij in poročanje o statistiki uporabe spletnega mesta, ne da bi razkrilo identiteto posameznih uporabnikov Googla. Glavni piškotek Google Analytics je »_ga«. Poleg poročanja o statistiki uporabe spletnega mesta se lahko Google Analytics skupaj z nekaterimi zgoraj opisanimi reklamnimi piškotki uporablja za prikaz ustreznejših oglasov na Googlovih izdelkih (kot je Iskanje Google) in na spletu ter za merjenje interakcij z oglasi, ki jih prikazujemo.

Več na https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr.

Izvozite in izbrišite podatke, zbrane prek piškotkov s pomočjo Googlovih storitev

Kadarkoli lahko izvozite kopijo svojih podatkov ali pa podatke izbrišete iz Google računa.

Po želji lahko izvozite kopijo vsebine iz svojega Google računa za varnostno kopiranje ali uporabo storitev zunaj Googla.

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:
• izbrišete vsebine iz določenih Googlovih storitev;
• poiščete in nato izbrišete določene postavke iz svojega računa na strani Moja dejavnost;
• izbrišete določene Googlove izdelke, vključno s podatki, povezanimi z njimi;
• izbrišete svoj celoten račun Google.

Če potrebujete dodatno pomoč pri Google računu, se obrnite na administratorja. Podravka ne more vplivati ​​na vašo uporabo in nastavitve Google računa in spletnega brskalnika. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na Google in njihovo pisarno za zaščito zasebnosti, lahko pa se obrnete tudi na Agencijo za zaščito osebnih podatkov Republike Slovenije.

Kako lahko nadzorujete piškotke?

Piškotke lahko kadarkoli nadzorujete, kar pomeni, da lahko ob vsakem obisku strani https://vegeta.com/hr/ izberete drugo kategorijo piškotkov ali pa jih izbrišete. Vsekakor vas opozarjamo, da nujnih piškotkov ne morete nadzorovati, saj brez njih spletno mesto ne more delovati, še posebej ne na ravni, ki jo vsi naši uporabniki (vprašani) pričakujejo.
Kot upravitelju strani https://number-one.vegeta.si/ smo vam zgoraj navedeno posredovali preko pojavnega okna

Svoje izbire lahko kadar koli spremenite v nastavitvah brskalnika, ki ga uporabljate

Vse piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete, nastavitve večine brskalnikov pa omogočajo blokiranje shranjevanja piškotkov. Če blokirate piškotke, boste morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve vsakič, ko obiščete spletno mesto, določene storitve in funkcije pa morda ne bodo dostopne.

Dodatne informacije o izklopu piškotkov

Trenutno obstaja več spletnih mest za onemogočanje shranjevanja piškotkov za različne storitve.
Več informacij dobite na naslednjih spletnih naslovih:
www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.com/hr
www.aboutads.info/choices
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Poleg naštetega so vam lahko v veliko pomoč tudi naslednje spletne strani:
European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)
Internet Advertising Bureau (US)
Internet Advertising Bureau (EU)
Google Chrome
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Safari (Desktop)
Safari (Mobile)
Android Browser
Opera
Opera Mobile

Ponovno urejanje in nadzor piškotkov

Z vsakim obiskom naše spletne strani se lahko odločite za ponovno urejanje in nadzor piškotkov ter jih lahko kadarkoli izbrišete in/ali spremenite.
Podravka si pridržuje pravico do spremembe teh pravil kadarkoli.
V primeru sprememb piškotkov, določenih s temi pravili, ali uvedbe novih, bo Podravka ta pravila spremenila in po potrebi zaprosila za ponovno privolitev subjekta, vse navedeno najkasneje v 7 dneh od nastopa okoliščin, ki so privedle do sprememb tega pravilnika.
Naš pooblaščenec za varstvo podatkov je dosegljiv na: dpo@podravka.hr