Vegeta bag
Slovaška

Slovaška

Zlevanka iz krompirja (Baba)

Recipe duration

90 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1600 g krompirja
  • 1 velika čebula
  • 1 jajce
  • 1½ žlice Vegete
  • 1½ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 3 žličke kumine Maestro
  • 165 g gladke moke 
  • svinjska mast

Priprava

  1. Krompir in čebulo narežemo na večje kocke in jih popolnoma zmeljemo v multipraktiku.
  2. Večkrat ponovimo.
  3. Zmes prestavimo v veliko skledo in ji dodamo razžvrkljano jajce, Vegeto, poper in kumino ter dobro premešamo.
  4. Pekač velikosti približno 28 cm × 43 cm premažemo z veliko maščobe in vanj vlijemo zmes.
  5. Pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj 30–40 minut, nato pa s pomočjo drugega pekača obrnemo zlevanko in pečemo še 20 minut.

Nasvet

Namesto masti lahko uporabimo maslo ali olje.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk