Vegeta bag
Švedska

Švedska

Švedske mesne kroglice

Recipe duration

40 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 30 g krušnih drobtin 
  • 1 žlica svežega sesekljanega peteršilja
  • ¼ žličke pimenta Maestro
  • ¼ žličke muškatnega oreščka Maestro
  • 50 g čebule
  • ½ žličke česna Maestro
  • ¼ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 3 žličke Vegete
  • 1 jajce
  • 1 žlica olivnega olja
  • 5 žlic masla
  • 3 žlice gladke moke 
  • 0,5 l vode
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica worcestrske omake
  • 1 žlička dijonske gorčice Podravka
  • sol in poper

Priprava

V veliki skledi zmešamo meso, drobtine, peteršilj, piment, muškatni orešček, na drobno sesekljano čebulo, česen v prahu, poper, 1 žličko Vegete in jajce. Dobro premešamo. Oblikujemo manjše kroglice (približno 20 kosov). V veliki ponvi segrejemo olivno olje in žlico masla ter kroglice z vseh strani opečemo, da porjavijo. Damo jih na krožnik in pokrijemo s folijo. V isti ponvi segrejemo preostanek masla, dodamo moko in mešamo, dokler ne porjavi. Med stalnim mešanjem počasi dolivamo vodo, nato dodamo Vegeto, smetano za kuhanje, worcestrsko omako in gorčico. Premešamo, kroglice vrnemo v omako, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Po želji solimo in popramo.

Nasvet

Švedske kroglice tradicionalno postrežemo s pire krompirjem in švedsko brusnično marmelado.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve