Vegeta bag
Španija

Španija

Španska omleta

Recipe duration

40 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 srednje velika čebula
  • 3 srednje veliki krompirji
  • 500 ml olivnega olja
  • 6 jajc
  • 2 žlički Vegete

Priprava

Čebulo in krompir narežemo na tanke rezine. V večji ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in krompir ter na srednjem ognju pražimo 10–15 minut, dokler se ne karamelizirajo. Iz zelenjave odcedimo olje in jo shranimo za poznejšo uporabo. Jajca razžvrkljamo in jim dodamo ohlajeno praženo zelenjavo, premešamo ter pustimo stati približno 15 minut. Segrejemo naoljeno ponev in vanjo vlijemo zmes. Pečemo približno 1 minuto na močnem ognju, nato ga zmanjšamo in pečemo še 3–4 minute. S pomočjo krožnika omleto obrnemo in jo na majhnem ognju pečemo še približno 3 minute.

Nasvet

1–2 minuti preden je zelenjava popražena, lahko v omleto dodamo slanino.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk