Vegeta bag
Latvija

Latvija

Roza juha (Aukstā zupa)

Recipe duration

20 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 5 kuhanih srednje velikih krompirjev
  • 300 g vloženih rezancev rdeče pese
  • 1 kumara za solato
  • 30 g mlade čebule
  • 4 kuhana jajca
  • 300 g klobase jeger
  • 2 l kefirja
  • 2 žlički Vegete
  • poper
  • 30 g svežega sesekljanega kopra
  • ½ žličke gorčice Podravka
  • ½ žlice hrena
  • sol in poper

Priprava

  1. Zelenjavo, jajca in jeger na drobno sesekljamo ter damo v večjo skledo.
  2. Kefir zmešamo z Vegeto, poprom, koprom, gorčico in hrenom ter prelijemo po zmesi.
  3. Rahlo premešamo in pustimo stati v hladilniku 15–20 minut.

Nasvet

Namesto vložene rdeče pese lahko skuhamo tudi svežo in jo narežemo na palčke.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk