Vegeta bag
Latvija

Latvija

Roza juha (Aukstā zupa)

Recipe duration

20 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 5 kuhanih srednje velikih krompirjev
  • 300 g vloženih rezancev rdeče pese
  • 1 kumara za solato
  • 30 g mlade čebule
  • 4 kuhana jajca
  • 300 g klobase jeger
  • 2 l kefirja
  • 2 žlički Vegete
  • poper
  • 30 g svežega sesekljanega kopra
  • ½ žličke gorčice Podravka
  • ½ žlice hrena
  • sol in poper

Priprava

  1. Zelenjavo, jajca in jeger na drobno sesekljamo ter damo v večjo skledo.
  2. Kefir zmešamo z Vegeto, poprom, koprom, gorčico in hrenom ter prelijemo po zmesi.
  3. Rahlo premešamo in pustimo stati v hladilniku 15–20 minut.

Nasvet

Namesto vložene rdeče pese lahko skuhamo tudi svežo in jo narežemo na palčke.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve