Vegeta bag
Italija

Italija

Ribollita

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 večja čebula
  • 3 srednje veliki korenčki
  • 2 stebli zelene
  • 8 strokov česna
  • 2 svežnja toskanskega ohrovta ali 1 manjši ohrovt 
  • 1 velika pločevinka pelatov 
  • 80 ml olivnega olja
  • 1 mala pločevinka belega fižola 
  • ½ žličke čilija in soli Maestro
  • 1 l vode
  • 60 g parmezana
  • 1½ žlice Vegete
  • 0,5 kg starega kruha

Priprava

Čebulo sesekljamo na drobno, korenček narežemo na kolobarje, zeleno na manjše koščke, česen pa očistimo in ga zdrobimo z roko ali nožem. Z ohrovta očistimo večje žile in ga na grobo narežemo. Pelate damo v skledo in jih pretlačimo z rokami. V večjem loncu segrejemo olivno olje in dodamo čebulo, česen, zeleno, korenček in ½ žlice Vegete. Pražimo 7–10 minut, dokler se ne zmehča. Dodamo pelate in kuhamo približno 5 minut. Fižol odcedimo in ga skupaj s čilijem in vodo dodamo v lonec. Zavremo, nato dodamo ohrovt, 30 g parmezana in žlico Vegete. Kuhamo približno 10 minut. Kruh narežemo na večje kocke in ⅓ takoj dodamo v lonec, premešamo in kuhamo še 5 minut. Odstavimo z ognja in če imamo lonec, ki ga lahko postavimo v pečico, na vrh damo preostanek kruha, potresemo s preostalim parmezanom in prelijemo z olivnim oljem. Pečemo na 220 °C 10–15 minut. Če takega lonca nimamo, prestavimo vse v ognjevarno posodo in zapečemo.

Nasvet

Za izrazitejši umami okus dodamo v juho skorjo parmezana ali podobnega suhega sira, takrat ko dodamo vodo.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk