Vegeta bag
Italija

Italija

Ribollita

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 večja čebula
  • 3 srednje veliki korenčki
  • 2 stebli zelene
  • 8 strokov česna
  • 2 svežnja toskanskega ohrovta ali 1 manjši ohrovt 
  • 1 velika pločevinka pelatov 
  • 80 ml olivnega olja
  • 1 mala pločevinka belega fižola 
  • ½ žličke čilija in soli Maestro
  • 1 l vode
  • 60 g parmezana
  • 1½ žlice Vegete
  • 0,5 kg starega kruha

Priprava

Čebulo sesekljamo na drobno, korenček narežemo na kolobarje, zeleno na manjše koščke, česen pa očistimo in ga zdrobimo z roko ali nožem. Z ohrovta očistimo večje žile in ga na grobo narežemo. Pelate damo v skledo in jih pretlačimo z rokami. V večjem loncu segrejemo olivno olje in dodamo čebulo, česen, zeleno, korenček in ½ žlice Vegete. Pražimo 7–10 minut, dokler se ne zmehča. Dodamo pelate in kuhamo približno 5 minut. Fižol odcedimo in ga skupaj s čilijem in vodo dodamo v lonec. Zavremo, nato dodamo ohrovt, 30 g parmezana in žlico Vegete. Kuhamo približno 10 minut. Kruh narežemo na večje kocke in ⅓ takoj dodamo v lonec, premešamo in kuhamo še 5 minut. Odstavimo z ognja in če imamo lonec, ki ga lahko postavimo v pečico, na vrh damo preostanek kruha, potresemo s preostalim parmezanom in prelijemo z olivnim oljem. Pečemo na 220 °C 10–15 minut. Če takega lonca nimamo, prestavimo vse v ognjevarno posodo in zapečemo.

Nasvet

Za izrazitejši umami okus dodamo v juho skorjo parmezana ali podobnega suhega sira, takrat ko dodamo vodo.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve