Vegeta bag
Ukrajina

Ukrajina

Piščanec po kijevsko

Recipe duration

90 minut

Recipe total people

2 osebi

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 90 g masla
  • 2 žlički sesekljanega svežega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički Vegete
  • 2 kosa piščančjih prsi (cca 250 g vsak)
  • ¼ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 1 jajce
  • 50 g gladke moke 
  • 50 g krušnih drobtin 
  • olje

Priprava

  1. Maslo zmešamo s peteršiljem, strtim česnom in ½ žličke Vegete, ga prestavimo na papir za peko, oblikujemo v valj in ga postavimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Piščančje prsi položimo med dve najlonski vrečki in potolčemo na debelino približno 0,5 cm.
  3. Popramo in potresemo z Vegeto.
  4. Strjeno maslo prerežemo po dolžini in vsako polovico položimo na sredino piščančjega zrezka, ki ga nato na strani upognemo in zavijemo.
  5. Rulado ovijemo s prozorno folijo in ob strani dobro stisnemo ter jo za pol ure postavimo v zamrzovalnik.
  6. V tri sklede damo posebej razžvrkljano jajce, moko in krušne drobtine, nato pa zamrznjenega piščanca najprej povaljamo v moki, v jajcu in na koncu v krušnih drobtinah.
  7. Panirane rulade postavimo v zamrzovalnik še za 30 minut in jih potem ocvremo v vročem olju, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
  8. Ocvrte zavitke položimo na rešetko v ogreto pečico na 150 stopinj in pečemo 15–20 minut.

Nasvet

To jed lahko pripravimo tudi v pečici brez cvrtja. Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo 30–40 minut.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve