Vegeta bag
Ukrajina

Ukrajina

Piščanec po kijevsko

Recipe duration

90 minut

Recipe total people

2 osebi

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 90 g masla
  • 2 žlički sesekljanega svežega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički Vegete
  • 2 kosa piščančjih prsi (cca 250 g vsak)
  • ¼ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 1 jajce
  • 50 g gladke moke 
  • 50 g krušnih drobtin 
  • olje

Priprava

  1. Maslo zmešamo s peteršiljem, strtim česnom in ½ žličke Vegete, ga prestavimo na papir za peko, oblikujemo v valj in ga postavimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Piščančje prsi položimo med dve najlonski vrečki in potolčemo na debelino približno 0,5 cm.
  3. Popramo in potresemo z Vegeto.
  4. Strjeno maslo prerežemo po dolžini in vsako polovico položimo na sredino piščančjega zrezka, ki ga nato na strani upognemo in zavijemo.
  5. Rulado ovijemo s prozorno folijo in ob strani dobro stisnemo ter jo za pol ure postavimo v zamrzovalnik.
  6. V tri sklede damo posebej razžvrkljano jajce, moko in krušne drobtine, nato pa zamrznjenega piščanca najprej povaljamo v moki, v jajcu in na koncu v krušnih drobtinah.
  7. Panirane rulade postavimo v zamrzovalnik še za 30 minut in jih potem ocvremo v vročem olju, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
  8. Ocvrte zavitke položimo na rešetko v ogreto pečico na 150 stopinj in pečemo 15–20 minut.

Nasvet

To jed lahko pripravimo tudi v pečici brez cvrtja. Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo 30–40 minut.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk