Sestavine
- 90 g masla
- 2 žlički sesekljanega svežega peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 žlički Vegete
- 2 kosa piščančjih prsi (cca 250 g vsak)
- ¼ žličke mletega črnega popra Maestro
- 1 jajce
- 50 g gladke moke
- 50 g krušnih drobtin
- olje
Priprava
- Maslo zmešamo s peteršiljem, strtim česnom in ½ žličke Vegete, ga prestavimo na papir za peko, oblikujemo v valj in ga postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Piščančje prsi položimo med dve najlonski vrečki in potolčemo na debelino približno 0,5 cm.
- Popramo in potresemo z Vegeto.
- Strjeno maslo prerežemo po dolžini in vsako polovico položimo na sredino piščančjega zrezka, ki ga nato na strani upognemo in zavijemo.
- Rulado ovijemo s prozorno folijo in ob strani dobro stisnemo ter jo za pol ure postavimo v zamrzovalnik.
- V tri sklede damo posebej razžvrkljano jajce, moko in krušne drobtine, nato pa zamrznjenega piščanca najprej povaljamo v moki, v jajcu in na koncu v krušnih drobtinah.
- Panirane rulade postavimo v zamrzovalnik še za 30 minut in jih potem ocvremo v vročem olju, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
- Ocvrte zavitke položimo na rešetko v ogreto pečico na 150 stopinj in pečemo 15–20 minut.
Nasvet
To jed lahko pripravimo tudi v pečici brez cvrtja. Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo 30–40 minut.