Sestavine
- olje
- 100 g čebule
- 1 strok česna
- 500 g piščančjih beder
- 100 g korenčka
- 50 g korena zelene
- 50 g korena peteršilja
- 2 lovorova lista Maestro
- ½ žličke majarona Maestro
- ½ žličke timijana Maestro
- mleti črni poper Maestro
- 1 žlica Vegete
- 1,5 l vode
- 1 žlica limoninega soka
- sol in poper
Priprava
V večjem loncu segrejemo olje, na drobno sesekljano čebulo prepražimo do zlatorjave barve, dodamo stisnjen česen in pražimo, da zadiši. Dodamo piščanca in pražimo, dokler rahlo ne porjavi. Mesu dodamo na kocke narezan korenček, zeleno in peteršilj ter pražimo še 5 minut. Dodamo lovor, majaron, timijan, poper in Vegeto ter zalijemo z vodo. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 45 minut. Na koncu dodamo limonin sok ter posolimo in popramo po želji.
Nasvet
V obaro lahko zakuhamo tudi žličnike iz enega jajca, 150 g moke, žličke olja, soli in popra.