Vegeta bag
Slovenija

Slovenija

Piščančja obara

Recipe duration

90 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • olje
  • 100 g čebule
  • 1 strok česna
  • 500 g piščančjih beder
  • 100 g korenčka
  • 50 g korena zelene
  • 50 g korena peteršilja
  • 2 lovorova lista Maestro
  • ½ žličke majarona Maestro
  • ½ žličke timijana Maestro
  • mleti črni poper Maestro
  • 1 žlica Vegete
  • 1,5 l vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in poper

Priprava

V večjem loncu segrejemo olje, na drobno sesekljano čebulo prepražimo do zlatorjave barve, dodamo stisnjen česen in pražimo, da zadiši. Dodamo piščanca in pražimo, dokler rahlo ne porjavi. Mesu dodamo na kocke narezan korenček, zeleno in peteršilj ter pražimo še 5 minut. Dodamo lovor, majaron, timijan, poper in Vegeto ter zalijemo z vodo. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 45 minut. Na koncu dodamo limonin sok ter posolimo in popramo po želji.

Nasvet

V obaro lahko zakuhamo tudi žličnike iz enega jajca, 150 g moke, žličke olja, soli in popra.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk