Sestavine
- olje
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 zelena paprika
- 700 g govejih kock za golaž
- 2 žlici rdeče paprike Maestro
- 1 žlica Vegete
- ½ žličke kumine Maestro
- 1 lovorov list Maestro
- sol in poper
Priprava
V velikem loncu segrejemo olje in prepražimo na drobno sesekljano čebulo, dokler rahlo ne porjavi. Dodamo stisnjen česen in na kocke narezano papriko ter dušimo približno 2 minuti. Dodamo meso in pražimo, dokler delno ne porjavi, nato odstavimo z ognja in vmešamo rdečo papriko. Vrnemo na ogenj, dodamo Vegeto, kumino, lovorov list in dolijemo toliko vode, da sega malo višje od polovice mesa. Zavremo, pokrijemo, zmanjšamo ogenj na najnižjo moč in kuhamo 90 minut. Če potem še ni dovolj gosta, odkrijemo in dušimo, dokler odvečna voda ne izhlapi. Solimo in popramo po želji.
Nasvet
To jed tradicionalno postrežemo z domačimi vlivanci ter solato iz kumar in smetane.