Vegeta bag
Latvija

Latvija

Ocvrta svinjina z gobovo omako (Karbonada)

Recipe duration

30 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 8 tanjših svinjskih kotletov
  • 3 žličke Vegete
  • poper
  • 2 jajci
  • 60 g gladke moke 
  • olje
  • 2 žlici masla
  • 1 majhna čebula
  • 150 g gob
  • 150 ml sladke smetane
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici sveže sesekljanega kopra

Priprava

  1. Kotlete začinimo z eno žličko Vegete in poprom.
  2. V skledici razžvrkljamo jajci in ju začinimo z žličko Vegete in poprom, v drugo skledico pa damo moko.
  3. V večji ponvi segrejemo za 1 prst olja in kotlete najprej pomokamo, nato jih namočimo v jajcu ter jih v olju pečemo, dokler ne dobimo zlatorjave barve.
  4. Odložimo jih na kuhinjsko brisačo.
  5. V ponvi segrejemo maslo in prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da porjavi, nato dodamo gobe in dušimo še 5 minut, dokler se ne zmehčajo.
  6. Dolijemo smetano, dobro popopramo in dodamo žličko Vegete. Kuhamo še nekaj minut, da se zgosti in na koncu dodamo limonin sok in koper.
  7. Prelijemo čez ocvrte kotlete in postrežemo.
Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk