Vegeta bag
Romunija

Romunija

Mesni polpeti z zelenjavo

Recipe duration

40 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 večji krompir
  • 1 korenček
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • olje
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 jajce
  • 30 g krušnih drobtin 
  • 1 žlička Vegete
  • ½ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 1 žlička peteršilja Maestro
  • 1 žlička kopra Maestro

Priprava

Krompir olupimo, naribamo in ga odcedimo z rokami ali čez gazo. Korenček, čebulo in česen na drobno narežemo. Pripravljeno zelenjavo dušimo na malo olja, dokler se ne zmehča, 5–7 minut, nato jo pustimo, da se ohladi. V veliko skledo damo ohlajeno zelenjavo, meso, jajce, drobtine, Vegeto, poper, peteršilj in koper, vse dobro premešamo z rokami in oblikujemo polpete. V veliki ponvi segrejemo olje in pečemo 3–4 minute na vsaki strani.

Nasvet

Polpete lahko postrežemo tudi v bombeti za burger s kečapom, kislimi kumaricami, zeleno solato, paradižnikom in čebulo.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk