Vegeta bag
Grčija

Grčija

Marinirana piščančja nabodala (Souvlaki)

Recipe duration

25 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 10 strokov česna
  • 2 žlici origana Maestro
  • 1 žlička rožmarina Maestro
  • 1 žlička rdeče paprike Maestro
  • 2 žlički Vegete
  • 1 žlička mletega črnega popra Maestro
  • 60 ml olivnega olja
  • 60 ml belega vina
  • sok ene limone
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 1 kg piščančjih prsi brez kosti

Priprava

  1. Za marinado v multipraktik ali drobilnik dodamo vse sestavine, razen lovorovega lista.
  2. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
  3. Piščanca narežemo na večje kocke, primerne za nabodala, in jih damo v večjo skledo, prelijemo s pripravljeno marinado, dodamo lovorov list in dobro premešamo.
  4. Pustimo stati 2 uri ali čez noč.
  5. Pečemo na žar ponvi ali žaru, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
  6. Postrežemo s tzatzikijem in pita lepinjo.

Nasvet

Med pečenjem lahko nabodala premažemo s preostankom marinade.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve