

Sestavine
- 10 strokov česna
- 2 žlici origana Maestro
- 1 žlička rožmarina Maestro
- 1 žlička rdeče paprike Maestro
- 2 žlički Vegete
- 1 žlička mletega črnega popra Maestro
- 60 ml olivnega olja
- 60 ml belega vina
- sok ene limone
- 2 lovorova lista Maestro
- 1 kg piščančjih prsi brez kosti
Priprava
- Za marinado v multipraktik ali drobilnik dodamo vse sestavine, razen lovorovega lista.
- Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
- Piščanca narežemo na večje kocke, primerne za nabodala, in jih damo v večjo skledo, prelijemo s pripravljeno marinado, dodamo lovorov list in dobro premešamo.
- Pustimo stati 2 uri ali čez noč.
- Pečemo na žar ponvi ali žaru, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
- Postrežemo s tzatzikijem in pita lepinjo.
Nasvet
Med pečenjem lahko nabodala premažemo s preostankom marinade.




