Vegeta bag
Madžarska

Madžarska

Langoš

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

8 kosov

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 560 g gladke moke 
  • 2 žlički Vegete
  • ½ žličke sladkorja
  • 1 instant kvas Dolcela
  • 500 ml mleka
  • olje
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja

Priprava

V veliki skledi ali skledi od mešalnika zmešamo moko, Vegeto, sladkor in kvas. Dodamo mleko in premešamo z žlico, nato pa 3–4 minute mešamo z nastavkom za testo, dokler zmes ne postane gladka. Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vzhajati na toplem, dokler se ne podvoji, 45–60 minut. Zmes prestavimo na pomokano površino in iz nje naredimo dve krogli, ki ju razdelimo na štiri enake dele. Iz vsakega dela oblikujemo kroglico in jo razvaljajamo na približno 0,5 cm debeline. V večjem loncu segrejemo za 2 prsta olja, nato pa langoše enega za drugim polagaemo v lonec ter jih pečemo približno 1 minuto na vsaki strani. Stisnjen česen malo posolimo in zmešamo z olivnim oljem ter s tem premažemo pečene langoše.

Nasvet

Langoše lahko postrežemo tudi s kislo smetano, naribanim sirom ali popečeno slanino.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk