Vegeta bag
Nemčija

Nemčija

Krompirjeva juha s porom

Recipe duration

35 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 2–3 korenčki
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • olje/maščoba
  • 1250 ml vode
  • 1½ žlice Vegete
  • ½ žličke majarona Maestro
  • ščepec muškatnega oreščka Maestro
  • ½ žličke črnega popra Maestro
  • 60 g slanine
  • 3 kranjske klobase
  • 100 ml sladke smetane
  • sol
  • peteršilj

Priprava

Krompir narežemo na kocke, korenček in por na kolobarje, čebulo in česen pa na drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo olje ali maščobo in zelenjavo dušimo 5–7 minut, dokler se ne zmehča. Zalijemo z vodo, dodamo Vegeto in kuhamo 15 minut. Nato dodamo majaron, muškatni orešček in poper ter kuhamo še 15 minut. Slanino narežemo na majhne kocke, klobaso pa na kolobarje. V ponvi jih pečemo približno 5 minut, nato pa jih skupaj s smetano dodajamo v juho. Premešamo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi posolimo in popramo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

Nasvet

Za popolnoma vegansko juho namesto slanine in klobas dodamo cvetačo in brokoli.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk