Vegeta bag
Nemčija

Nemčija

Krompirjeva juha s porom

Recipe duration

35 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 2–3 korenčki
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • olje/maščoba
  • 1250 ml vode
  • 1½ žlice Vegete
  • ½ žličke majarona Maestro
  • ščepec muškatnega oreščka Maestro
  • ½ žličke črnega popra Maestro
  • 60 g slanine
  • 3 kranjske klobase
  • 100 ml sladke smetane
  • sol
  • peteršilj

Priprava

Krompir narežemo na kocke, korenček in por na kolobarje, čebulo in česen pa na drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo olje ali maščobo in zelenjavo dušimo 5–7 minut, dokler se ne zmehča. Zalijemo z vodo, dodamo Vegeto in kuhamo 15 minut. Nato dodamo majaron, muškatni orešček in poper ter kuhamo še 15 minut. Slanino narežemo na majhne kocke, klobaso pa na kolobarje. V ponvi jih pečemo približno 5 minut, nato pa jih skupaj s smetano dodajamo v juho. Premešamo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi posolimo in popramo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

Nasvet

Za popolnoma vegansko juho namesto slanine in klobas dodamo cvetačo in brokoli.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve