![List bosiljka](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/leaf.png)
![Točkice](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/dots-mobile.png)
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 2–3 korenčki
- 1 por
- 1 čebula
- 1 strok česna
- olje/maščoba
- 1250 ml vode
- 1½ žlice Vegete
- ½ žličke majarona Maestro
- ščepec muškatnega oreščka Maestro
- ½ žličke črnega popra Maestro
- 60 g slanine
- 3 kranjske klobase
- 100 ml sladke smetane
- sol
- peteršilj
Priprava
Krompir narežemo na kocke, korenček in por na kolobarje, čebulo in česen pa na drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo olje ali maščobo in zelenjavo dušimo 5–7 minut, dokler se ne zmehča. Zalijemo z vodo, dodamo Vegeto in kuhamo 15 minut. Nato dodamo majaron, muškatni orešček in poper ter kuhamo še 15 minut. Slanino narežemo na majhne kocke, klobaso pa na kolobarje. V ponvi jih pečemo približno 5 minut, nato pa jih skupaj s smetano dodajamo v juho. Premešamo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi posolimo in popramo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Za popolnoma vegansko juho namesto slanine in klobas dodamo cvetačo in brokoli.
![Točkice](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/dots.png)
![Vegeta 100% originalna](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/hero-vegeta.png)
![Lišća bosiljka](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/leaves.png)
![Točkice](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/dots.png)
![Luk](https://number-one.vegeta.si/wp-content/themes/vegeta-no1-theme/assets/images/onion.png)