Sestavine
- 2 stroka česna
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 100 g sušene slanine/pancete
- 300 g krompirja
- 2 čebuli
- korenček
- 2,5 l vode
- 1 žlica Vegete
- 1 suha kost pršuta / prekajena svinjska rebra
- 1/2 žličke črnega popra Maestro
- 1/2 žličke rdeče paprike Maestro
- 3 lovorovi listi Maestro
- 150 g rdečega fižola Podravka
- 250 g sladke koruze Podravka
Priprava:
Iz drobno sesekljanega česna, peteršilja in slanine naredimo »pesto«. Polovico krompirja narežemo na kocke, drugo polovico pa pustimo celo. Čebulo na drobno sesekljamo, korenček pa narežemo na kolobarje. V večjem loncu segrejemo vodo in dodamo čebulo, korenček, krompir, Vegeto in suho meso. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo. Dodamo pripravljen »pesto« in na hitro pokuhamo. Odstranimo cel krompir in ga pretlačimo z vilicami, nato pa ga vrnemo v lonec. Dodamo poper, rdečo papriko, lovorov list, fižol in koruzo ter kuhamo še 15 minut.
Nasvet:
Začinjanje te jedi je zelo odvisno od slanosti suhega mesa, zato bodimo previdni pri dodajanju Vegete in soli.