Vegeta bag
Poljska

Poljska

Juha iz kislega zelja

Recipe duration

70 minut

Recipe total people

8 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 lovorov list Maestro
  • 250 g narezanega kislega zelja
  • 1,5 l vode
  • 1 žlica Vegete
  • 500 g krompirja
  • 1 srednje velik korenček
  • ½ pora
  • 50 g korena zelene
  • ½ žličke pimenta
  • sol in poper

Priprava

V večjem loncu segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in lovor. Dodamo kislo zelje, dušimo približno 5 minut ter zalijemo s polovico vode. Zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 20 minut, občasno premešamo.

Po 20 minutah dodamo preostalo vodo, Vegeto, na majhne kocke narezan krompir, na kolobarje narezan korenček, na drobno sesekljan por in zeleno, zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 30–40 minut. Na koncu posolimo in popramo po potrebi.

Nasvet

Za mesno različico ob prvem dodajanju vode dodamo 500 g posušenih prekajenih reber ali prsnih vršičkov, prilagodimo pa sol in Vegeto, ker bi bila lahko jed zaradi mesa bolj slana.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk