

Sestavine
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula
- 1 lovorov list Maestro
- 250 g narezanega kislega zelja
- 1,5 l vode
- 1 žlica Vegete
- 500 g krompirja
- 1 srednje velik korenček
- ½ pora
- 50 g korena zelene
- ½ žličke pimenta
- sol in poper
Priprava
V večjem loncu segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in lovor. Dodamo kislo zelje, dušimo približno 5 minut ter zalijemo s polovico vode. Zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 20 minut, občasno premešamo.
Po 20 minutah dodamo preostalo vodo, Vegeto, na majhne kocke narezan krompir, na kolobarje narezan korenček, na drobno sesekljan por in zeleno, zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 30–40 minut. Na koncu posolimo in popramo po potrebi.
Nasvet
Za mesno različico ob prvem dodajanju vode dodamo 500 g posušenih prekajenih reber ali prsnih vršičkov, prilagodimo pa sol in Vegeto, ker bi bila lahko jed zaradi mesa bolj slana.




