Vegeta bag
Slovaška

Slovaška

Haluški s svežim sirom bryndza

Recipe duration

50 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 200 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 2 žlički Vegete
  • 250 g svežega sira bryndza
  • 200 g slanine
  • sesekljan drobnjak
  • sol in poper

Priprava

  1. Surov krompir olupimo in naribamo ali pa ga zmeljemo v multipraktiku.
  2. Prestavimo ga v večjo skledo ter mu dodamo moko, jajce in Vegeto.
  3. Mešamo z žlico, dokler ne dobimo lepljive gladke zmesi.
  4. Zavremo lonec slane vode in skozi velike luknje ležečega strgalnika spuščamo zmes v vrelo vodo.
  5. Haluške so gotove, ko priplavajo na površje.
  6. Takrat jih poberemo s penovko in jih položimo v skledo.
  7. Na vroče haluške damo sveži sir bryndza, pustimo, da se raztopi, nato premešamo in potresemo s slanino, ki smo jo narezali na kocke in popekli v ponvi.
  8. Okrasimo s sesekljanim drobnjakom.

Nasvet

Sveži sir Bryndza lahko zamenjamo z mešanico iz 125 g feta sira, 125 g kisle smetane in 1 žlice masla.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve