Vegeta bag
Slovaška

Slovaška

Haluški s svežim sirom bryndza

Recipe duration

50 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 500 g krompirja
  • 200 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 2 žlički Vegete
  • 250 g svežega sira bryndza
  • 200 g slanine
  • sesekljan drobnjak
  • sol in poper

Priprava

  1. Surov krompir olupimo in naribamo ali pa ga zmeljemo v multipraktiku.
  2. Prestavimo ga v večjo skledo ter mu dodamo moko, jajce in Vegeto.
  3. Mešamo z žlico, dokler ne dobimo lepljive gladke zmesi.
  4. Zavremo lonec slane vode in skozi velike luknje ležečega strgalnika spuščamo zmes v vrelo vodo.
  5. Haluške so gotove, ko priplavajo na površje.
  6. Takrat jih poberemo s penovko in jih položimo v skledo.
  7. Na vroče haluške damo sveži sir bryndza, pustimo, da se raztopi, nato premešamo in potresemo s slanino, ki smo jo narezali na kocke in popekli v ponvi.
  8. Okrasimo s sesekljanim drobnjakom.

Nasvet

Sveži sir Bryndza lahko zamenjamo z mešanico iz 125 g feta sira, 125 g kisle smetane in 1 žlice masla.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk