Vegeta bag
Grčija

Grčija

Grška lečina juha (Fakes soupa)

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

8 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 500 g suhe rjave ali zelene leče
  • 1,25 l vode
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 1 žlica Vegete
  • 125 ml olivnega olja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata Podravka
  • 1 žlica vinskega kisa 
  • sol in poper

Priprava

  1. Lečo operemo in jo 2 uri namakamo v vodi.
  2. V večjem loncu segrejemo vodo in dodamo odcejeno lečo, sesekljano čebulo, strt česen, lovorov list in Vegeto.
  3. Kuhamo pokrito 25 minut.
  4. Dodamo olivno olje, paradižnikov koncentrat in vinski kis.
  5. Kuhamo približno 15 minut, da se leča zmehča in juha zgosti.
  6. Solimo in popramo po želji.

Nasvet

Juho postrežemo z drobljenim feta sirom in malo vinskega kisa.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve