Vegeta bag
Romunija

Romunija

Grahova mineštra

Recipe duration

40 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 3 stebla zelene
  • olje
  • 125 g slanine
  • 1 velika pločevinka graha 
  • 400 ml passate Podravka
  • 1 žlica Vegete
  • ½ žličke dimljene rdeče paprike Maestro
  • ½ žličke mletega črnega popra Maestro
  • ½ žličke timijana Maestro 
  • 1 pest svežega kopra

Priprava

Čebulo, korenček in zeleno narežemo na kocke. Na malo olja prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na drobno sesekljano slanino in pražimo, dokler ne porjavi. Dodamo korenček in zeleno ter pražimo še 5 minut. Dodamo odcejen grah, pasiran paradižnik, liter vode (da prekrije zelenjavo), Vegeto, dimljeno papriko, poper, timijan in polovico sesekljanega svežega kopra. Zavremo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Na koncu potresemo s preostankom kopra in postrežemo.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk