

Sestavine
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 3 stebla zelene
- olje
- 125 g slanine
- 1 velika pločevinka graha
- 400 ml passate Podravka
- 1 žlica Vegete
- ½ žličke dimljene rdeče paprike Maestro
- ½ žličke mletega črnega popra Maestro
- ½ žličke timijana Maestro
- 1 pest svežega kopra
Priprava
Čebulo, korenček in zeleno narežemo na kocke. Na malo olja prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na drobno sesekljano slanino in pražimo, dokler ne porjavi. Dodamo korenček in zeleno ter pražimo še 5 minut. Dodamo odcejen grah, pasiran paradižnik, liter vode (da prekrije zelenjavo), Vegeto, dimljeno papriko, poper, timijan in polovico sesekljanega svežega kopra. Zavremo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Na koncu potresemo s preostankom kopra in postrežemo.




