Vegeta bag
Italija

Italija

Gnudi s špinačo v omaki

Recipe duration

30 minut

Recipe total people

6 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 400 g mlade špinače
  • 700 g ricotte
  • 100 g parmezana
  • 6 jajc
  • 400 g moke tipa 00
  • 1 žlica Vegete
  • ½ žličke mletega črnega popra Maestro
  • ostra moka Žito
  • paradižnik v koščkih
  • ščepec česna Maestro
  • ½ žličke peteršilja Maestro
  • 1 žlička Vegete
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička origana Maestro

Priprava

Špinačo v vreli osoljeni vodi kuhamo 2–3 minute. Ohladimo jo pod vodo, odcedimo in postavimo v hladilnik za deset minut. Ricotto odcedimo, če ima odvečno tekočino, in jo prestavimo v večjo skledo, dodamo na drobno sesekljano ohlajeno špinačo, parmezan, jajca, žlico Vegete in poper ter dobro premešamo. Mešanici dodamo moko in mešamo, dokler ne dobimo enotne lepljive mase. V skledo damo veliko ostre moke, z žlico oblikujmo kroglico in jo povaljamo v moki. Ta količina bi morala zadostovati za 25–30 kosov. V velikem loncu zavremo vodo in dodamo pripravljene kroglice. Kuhamo tako dolgo, da priplavajo na površje, 3–5 minut. Omako pripravimo tako, da segrejemo sesekljane paradižnike, dodamo česen, peteršilj, Vegeto, sladkor in origano ter kuhamo, dokler tekočina nekoliko ne izpari. Vse skupaj postrežemo potreseno s parmezanom.

Nasvet

Gnude lahko namesto s špinačo naredimo tudi iz druge na drobno sesekljane zelenjave, pa tudi brez dodatkov.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve