Vegeta bag
Španija

Španija

Gazpacho

Recipe duration

70 minut

Recipe total people

8 oseb

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 3 stebla zelene
  • 1 kumara za solato
  • 1 bučka
  • 1 manjša čebula
  • 600 ml bio passate Podravka
  • 400 ml vode
  • 2 stroka česna
  • 60 ml olivnega olja
  • 60 ml vinskega kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žlička česna Maestro
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • ½ žličke mletega črnega popra Maestro
  • 60 ml kisle smetane
  • svež drobnjak

Priprava

Zelenjavo narežemo na manjše kose, da jih bomo lažje zmešali v mešalniku. Vse sestavine dodamo v mešalnik ali multipraktik in mešamo, da se vse dobro poveže. Če imamo manjši mešalnik, to ponovimo večkrat. Juho ohladimo vsaj 1 uro pred serviranjem. Postrežemo jo z malo kisle smetane in sesekljanim drobnjakom.

Nasvet

Če želimo v juhi več teksture, polovico zelenjave zmešamo v gladko zmes, drugo polovico pa le na grobo in zmešamo skupaj.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk