

Sestavine
- 3 stebla zelene
- 1 kumara za solato
- 1 bučka
- 1 manjša čebula
- 600 ml bio passate Podravka
- 400 ml vode
- 2 stroka česna
- 60 ml olivnega olja
- 60 ml vinskega kisa
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica Vegete
- 1 žlička česna Maestro
- 6 češnjevih paradižnikov
- ½ žličke mletega črnega popra Maestro
- 60 ml kisle smetane
- svež drobnjak
Priprava
Zelenjavo narežemo na manjše kose, da jih bomo lažje zmešali v mešalniku. Vse sestavine dodamo v mešalnik ali multipraktik in mešamo, da se vse dobro poveže. Če imamo manjši mešalnik, to ponovimo večkrat. Juho ohladimo vsaj 1 uro pred serviranjem. Postrežemo jo z malo kisle smetane in sesekljanim drobnjakom.
Nasvet
Če želimo v juhi več teksture, polovico zelenjave zmešamo v gladko zmes, drugo polovico pa le na grobo in zmešamo skupaj.




