Vegeta bag
Ukrajina

Ukrajina

Enolončnica iz rdeče pese (Borscht)

Recipe duration

50 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 manjša čebula
  • 1 velik korenček
  • 2 velika krompirja
  • 2 srednje veliki rdeči pesi
  • 175 g rdečega zelja
  • 1,5 l vode
  • 1½ žlice Vegete
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 1 žlica olivnega olja
  • 85 g paradižnikovega koncentrata Podravka
  • ½ žlice kisa
  • ½ žličke sladkorja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 1 žlica svežega sesekljanega kopra

Priprava

  1. Čebulo in korenček na drobno sesekljamo, krompir narežemo na kocke, rdečo peso na palčke, zelje pa na rezance.
  2. V velikem loncu segrejemo vodo ter dodamo Vegeto, lovor in narezano zelje.
  3. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju.
  4. V večji ponvi segrejemo olivno olje in približno 5 minut pražimo čebulo in korenček, nato dodamo rdečo peso in dušimo še 3–4 minute.
  5. Dušeno zelenjavo damo v lonec skupaj s krompirjem in paradižnikovim koncentratom.
  6. Pokrito kuhamo 20 minut, nato odstavimo z ognja in dodamo kis, sladkor, strt česen ter sol in poper po želji.
  7. Premešamo in pustimo stati približno 10 minut.
  8. Potresemo s sesekljanim koprom in postrežemo.

Nasvet

Borscht lahko hranimo v hladilniku do pet dni, v zamrzovalniku pa do tri mesece.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk

Spoštujemo vašo zasebnost

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoje uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve