Vegeta bag
Ukrajina

Ukrajina

Enolončnica iz rdeče pese (Borscht)

Recipe duration

50 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 1 manjša čebula
  • 1 velik korenček
  • 2 velika krompirja
  • 2 srednje veliki rdeči pesi
  • 175 g rdečega zelja
  • 1,5 l vode
  • 1½ žlice Vegete
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 1 žlica olivnega olja
  • 85 g paradižnikovega koncentrata Podravka
  • ½ žlice kisa
  • ½ žličke sladkorja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 1 žlica svežega sesekljanega kopra

Priprava

  1. Čebulo in korenček na drobno sesekljamo, krompir narežemo na kocke, rdečo peso na palčke, zelje pa na rezance.
  2. V velikem loncu segrejemo vodo ter dodamo Vegeto, lovor in narezano zelje.
  3. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju.
  4. V večji ponvi segrejemo olivno olje in približno 5 minut pražimo čebulo in korenček, nato dodamo rdečo peso in dušimo še 3–4 minute.
  5. Dušeno zelenjavo damo v lonec skupaj s krompirjem in paradižnikovim koncentratom.
  6. Pokrito kuhamo 20 minut, nato odstavimo z ognja in dodamo kis, sladkor, strt česen ter sol in poper po želji.
  7. Premešamo in pustimo stati približno 10 minut.
  8. Potresemo s sesekljanim koprom in postrežemo.

Nasvet

Borscht lahko hranimo v hladilniku do pet dni, v zamrzovalniku pa do tri mesece.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk