

Sestavine
- 1 manjša čebula
- 1 velik korenček
- 2 velika krompirja
- 2 srednje veliki rdeči pesi
- 175 g rdečega zelja
- 1,5 l vode
- 1½ žlice Vegete
- 2 lovorova lista Maestro
- 1 žlica olivnega olja
- 85 g paradižnikovega koncentrata Podravka
- ½ žlice kisa
- ½ žličke sladkorja
- 2 stroka česna
- sol in poper
- 1 žlica svežega sesekljanega kopra
Priprava
- Čebulo in korenček na drobno sesekljamo, krompir narežemo na kocke, rdečo peso na palčke, zelje pa na rezance.
- V velikem loncu segrejemo vodo ter dodamo Vegeto, lovor in narezano zelje.
- Kuhamo 20 minut na zmernem ognju.
- V večji ponvi segrejemo olivno olje in približno 5 minut pražimo čebulo in korenček, nato dodamo rdečo peso in dušimo še 3–4 minute.
- Dušeno zelenjavo damo v lonec skupaj s krompirjem in paradižnikovim koncentratom.
- Pokrito kuhamo 20 minut, nato odstavimo z ognja in dodamo kis, sladkor, strt česen ter sol in poper po želji.
- Premešamo in pustimo stati približno 10 minut.
- Potresemo s sesekljanim koprom in postrežemo.
Nasvet
Borscht lahko hranimo v hladilniku do pet dni, v zamrzovalniku pa do tri mesece.




