

Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1 kg svinjskih kosti ali reber
- 2 lovorova lista Maestro
- ½ žlice črnega popra v zrnu Maestro
- ½ žličke kumine Maestro
- 1 žlica Vegete
- 100 g prosene kaše Zlato Polje
- 1 žlica svinjske masti
- 1 velika čebula
- 3 žlice gladke moke
- ½ žlice rdeče paprike Maestro
- 2 stroka česna
Priprava
Repo poskusimo in če je prekisla, jo na hitro speremo pod hladno vodo. Kosti razporedimo v velik lonec in nalijemo toliko vode, da jih pokrije. Zavremo in kuhamo 30 minut. Dodamo lovorov list, poper v zrnu, kumino, Vegeto in odcejeno kislo repo, po potrebi lahko dodamo še vodo. Kuhamo še 40 minut, nato pa na vrh dodamo proseno kašo in ne mešamo, da kaša ne potone in se prime dna. Ko so kosti kuhane, jih vzamemo ven, odstranimo meso in ga vrnemo v lonec. Za prežganje v ponvi stopimo mast in prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo moko in med mešanjem pražimo do zlate barve. Zalijemo z 250 ml vode in pustimo, da se med mešanjem zgosti. Na koncu dodamo rdečo papriko in strt česen. Prežganje dodamo v lonec pred koncem kuhanja, vendar le toliko, da dobimo želeno gostoto, ni potrebno porabiti vsega. Kuhamo še 5 minut in postrežemo.




