Sestavine
- 1,5 kg govejih kock za golaž
- sol in poper
- olje
- 2 veliki čebuli
- 5 žlic gladke moke
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata Podravka
- 1 žlica rdeče paprike Maestro
- 4 stroki česna
- 2 žlički majarona Maestro
- 1 l vode
- 1 žlica Vegete
- sol in poper
Priprava
Meso solimo in popramo ter pražimo na segretem olju, dokler ne porjavi. Če ne gre vse v ponev, postopek večkrat ponovimo. Meso odstavimo. V isti lonec dodamo še malo olja in 5–7 minut pražimo na drobno narezano čebulo, dodamo moko, paradižnikov koncentrat, rdečo papriko, strt česen in majaron. Dobro premešamo in pražimo še minuto, da se masa poveže. Zalijemo z vodo, dodamo Vegeto in meso, dobro premešamo ter kuhamo približno 90 minut, dokler se meso ne zmehča. Po potrebi solimo in popramo.
Nasvet
To jed tradicionalno postrežemo s češkimi kruhovimi cmoki.