

Sestavine
- 1 pest suhih gob
- 2 l vode
- 1 srednje velika čebula
- 2 lovorova lista Maestro
- 5 zrn popra Maestro
- ¼ žličke kumine Maestro
- 5 zrn pimenta
- ½ žličke luštreka Maestro
- 2 žlici Vegete
- 500 ml kisle smetane
- 4 žlice gladke moke
- 4 srednje veliki krompirji
- 2 žlici alkoholnega kisa
- 2 žlici drobno sesekljanega svežega kopra
- sol in poper
- 4 jajca
Priprava
Suhe gobe 5 minut kuhamo v malo vode. Vzamemo jih iz vode, odcedimo in nato dobro speremo, da bo juha ostala bela. V velikem loncu segrejemo vodo, dodamo čebulo, ki smo jo prerezali na pol, gobe, lovor, poper, kumino, piment, luštrek in Vegeto. Zavremo in kuhamo 15 minut. V posodici zmešamo smetano, moko in malo vode, vlijemo v juho skozi cedilo in dobro premešamo z metlico. Dodamo na kocke narezan krompir in ga kuhamo do mehkega, približno 10 minut. Dodamo kis in koper ter po potrebi solimo in popramo. Jajca skuhamo ločeno in jih postrežemo v juhi ali jih poširamo v juhi.
Nasvet
Suhe gobe lahko zamenjamo z 250 g svežih, ki jih prej prepražimo na malo masla.




