Vegeta bag
Hrvaška

Hrvaška

Zrezki barona Trenka

Recipe duration

60 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki iz stegna
  • 2 žlički Vegete
  • mleti črni poper Maestro
  • 4 žlice ajvarja Podravka
  • 8 rezin kulena
  • 2 trdo kuhani jajci
  • olje
  • 250 g šampinjonov
  • 250 ml vode
  • 1 žlička Gussnela
  • 2 žlici kisele smetane
  • peteršilj

Priprava:

Zrezke potolčemo, potresemo z Vegeto in poprom, premažemo z ajvarjem in na vsakega položimo dve rezini kulena in dve četrtini kuhanega jajca. Ob straneh jih upognemo, nato jih zavijemo (kot burito), konce pa pritrdimo z zobotrebci. Zrezke na vseh straneh popečemo na olju, jih damo na krožnik in pokrijemo s folijo. V isto ponev dodamo še malo olja, prepražimo narezane gobe, vrnemo meso in zalijemo z vodo. Pokrito dušimo približno 15 minut, dokler se meso ne zmehča. Dodamo žličko Vegete, poper in Gussnel, zmešan s smetano, in malo vode. Kuhamo še 3–5 minut, potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s pirejem, kroketi ali katero koli drugo prilogo.

Nasvet:

Po želji polovico količine vode zamenjamo z belim vinom.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk