Vegeta bag
Grčija

Grčija

Marinirana piščančja nabodala (Souvlaki)

Recipe duration

25 minut

Recipe total people

4 osebe

Ružmarin
List bosiljka
Točkice

Sestavine

  • 10 strokov česna
  • 2 žlici origana Maestro
  • 1 žlička rožmarina Maestro
  • 1 žlička rdeče paprike Maestro
  • 2 žlički Vegete
  • 1 žlička mletega črnega popra Maestro
  • 60 ml olivnega olja
  • 60 ml belega vina
  • sok ene limone
  • 2 lovorova lista Maestro
  • 1 kg piščančjih prsi brez kosti

Priprava

  1. Za marinado v multipraktik ali drobilnik dodamo vse sestavine, razen lovorovega lista.
  2. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
  3. Piščanca narežemo na večje kocke, primerne za nabodala, in jih damo v večjo skledo, prelijemo s pripravljeno marinado, dodamo lovorov list in dobro premešamo.
  4. Pustimo stati 2 uri ali čez noč.
  5. Pečemo na žar ponvi ali žaru, dokler ne porumenijo na vseh straneh.
  6. Postrežemo s tzatzikijem in pita lepinjo.

Nasvet

Med pečenjem lahko nabodala premažemo s preostankom marinade.

Točkice
Vegeta 100% originalna
Lišća bosiljka
Točkice
Luk